Довгий час я не наважувалася запікати цілу курку. Мені думалося, що без досвіду не впоратися: то вона втратить соковитість, то шкірка підгорить, то воно не пропечеться всередині. Я надавала перевагу вареним стравам — менше ризику зіпсувати продукти.
Усе змінилося, коли зателефонували друзі, що будуть за годину, а в холодильнику була лише ціла курка. Почала згадувати кулінарні уроки мами, які отримувала від досвідчених господинь. Я відкрила десятки сайтів із рецептами, визначилася з градусами та тривалістю, чим змастити для ніжності, і як не прогаяти момент готовності.
Найсильніше переживала через те, чи вдасться зберегти соковитість. Але коли побачила результат своєї праці з золотистим кольором, усвідомила — я змогла! Вона була ідеально просмаженою, прекрасно підсмаженою і надзвичайно апетитною. Гості були в захваті, а я більше не боялася експериментувати.
До речі, на сайті yamamashka.khmelnytskyi.ua я знаходила натхнення для маринаду для маринаду та подачі. Відтоді курка в духовці — найпопулярніша страва в моєму репертуарі, яку я роблю з особливих нагод і без приводу. І найприємніше, що більша частина роботи відбувається сама собою, поки духовка творить це кулінарне диво.
Мій досвід запікання курки