Мій досвід приготування ідеального яловичого бульйону

JennaerusA

Мій досвід приготування ідеального яловичого бульйону

Post by JennaerusA »

Раніше я була переконана, що зварити смачний бульйон то справжнє мистецтво. Те, що виходило у мене майже завжди призводили до щось непевне з сумнівним ароматом, а м'ясо виходило жорстким. Саме через це я купувала звичайними супами з пакетиків, хоча дуже хотіла про ідеальну золотавий кришталевий бульйон, яку можна було скуштувати в гарних закладах.

Ситуація кардинально змінилася, після того як я натрапила в інтернеті на сайт masterdoma.vinnytsia.ua. Сайт просто кишів кулінарними ідеями! Переглядаючи кулінарні знахідки, я знайшла той самий — «Яловичий бульйон з овочевими галушками». І хоч я відмовилася від експериментів із галушками, технологія приготування став для мене справжнім одкровенням.

Ось як усе відбувалося:

1. Як було зазначено з [я придбала яловичину на кістці — найкраще для цього підходить гомілка. Поклала м'ясо в каструлю та залила холодною водою, щоб м'ясо було повністю вкрите.
2. Довела воду до кипіння на великому вогні. На цьому етапі критично важливо — зняла весь шум, що з'явився на поверхні. Раніше я цього не робила, і юшка завжди була мутною.
3. Зробила нагрівання ледь помітним, до стану ледь помітного булькання. Вкинула головку цибулі, морквину, запашний лавровий лист, перець горошком і дрібок солі. Томила страву протягом трьох годин, накривши каструлю.
4. Відокремила рідину від залишків овочів та кісток. На подив, він був ідеально прозорим, з красивим бурштиновим відтінком і запахом, що дражнив ніс, від якого вся оселя наповнилася теплом.

Тепер я готую цей бульйон часто і залюбки. Це ідеальна основа для різноманітних перших страв, або просто самостійною стравою, яку я подаю із зеленню та домашніми грінками. І кожного разу, коли кушту свого кулінарного шедевру, я згадую той самий сайт, що став для мене провідником у світ справжнього кухарського мистецтва.